Nieuw station Roodeschool feestelijk geopend

Nieuw station Roodeschool feestelijk geopend

Op maandagmiddag 15 januari is het nieuwe station Roodeschool feestelijk geopend. Naast de inwoners van Roodeschool waren Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Jan Mulder (directeur Regio Noord-Oost van ProRail) en Marijke van Beek (burgemeester gemeente Eemsmond) bij de opening aanwezig.

Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe spoorlijn van Roodeschool naar de Eemshaven. Daarmee kunnen reizigers vanaf het voorjaar van 2018 vanuit Groningen rechtstreeks met de trein naar de Eemshaven. Op doordeweekse dagen in het laagseizoen gaat de trein drie keer per dag naar de Eemshaven en in het hoogseizoen vier keer per dag.

Samenwerking
Ook in de Eemshaven wordt hiervoor een nieuw station gebouwd, ter hoogte van de veerterminal van AG Ems. Groningen Seaports maakt onderdeel uit van het projectteam dat de nieuwe spoorlijn gefinancierd heeft en mogelijk heeft gemaakt. De andere partijen zijn: het Rijk, de provincie Groningen, AG Ems, ProRail, Arriva, de gemeente Eemsmond, Stadt Borkum, Landkreis Leer, EDR/Land Niedersachsen, de Kamer van Koophandel Noord en Interreg IV-A/ EFRO.

De aanwezige delegatie op het perron van het nieuwe station in Roodeschool (foto provincie Groningen)