Nieuwe Chemport Innovation Center (CIC) lanceert website

Nieuwe Chemport Innovation Center (CIC) lanceert website

Vandaag, donderdag 14 april, is de website van het nieuwe Chemport Innovation Center (CIC) gelanceerd. Het CIC is gelegen op het Metal Park midden in het industriegebied van Delfzijl en op deze locatie begint het CIC steeds meer op te leven. Aan de binnenkant is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het klaarstomen van de panden voor de toekomstige bewoners. Het CIC is gebruiksklaar en Groningen Seaports hoopt binnenkort haar eerste klanten te kunnen verwelkomen op deze locatie.

Als aanjager van de groene chemie faciliteert CIC in Delfzijl scale-ups, chemische en innovatieve bedrijven om hun duurzame ideeën en technologieën verder te brengen. Het is de kraamkamer voor de chemie van de toekomst en biedt alle ruimte om in een industriële setting proefinstallaties voor groene chemische processen op te zetten. Het CIC is daarom de ideale springplank van een proefinstallatie naar een uiteindelijke fabriek.

Het CIC is een aantrekkelijk plek om je als startende onderneming te vestigen. Het perceel bestaat op dit moment uit vier fabriekshallen met de mogelijkheid om je als bedrijf aan te sluiten aan leidingen, utiliteiten, kabels en eindproducten. Daarnaast zijn er ook gezamenlijke faciliteiten zoals een kantoor, vergaderruimtes en een keuken. Naast de mogelijkheid om te netwerken bij de koffie, krijgen gevestigde bedrijven ook toegang tot georganiseerde (netwerk)evenementen van Groningen Seaports en de partners. Bovendien bevat het perceel met de gebouwen erop een omgevingsvergunning en het overige terrein een milieuvergunning.

De lancering van de website is voor Groningen Seaports het startschot van nieuwe mogelijkheden. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe mogelijkheid? Groningen Seaports is geïnteresseerd in nieuwe innovatieve scale-ups. Bekijk de website voor meer informatie of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Locatie van het CIC midden in het industriegebied van Delfzijl (Foto Groningen Seaports – Koos Boertjens)

Meer weten?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden of wil je meer weten over het CIC? Bekijk dan de website: www.chemportinnovationcenter.nl