Nieuwe hoog- en middenspanningsstations in omgeving Delfzijl

Nieuwe hoog- en middenspanningsstations in omgeving Delfzijl

Het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat is een verkenning gestart naar de aanleg van nieuwe hoog- en middenspanningsstations in de omgeving van Delfzijl. TenneT en regionale netbeheerder Enexis willen de hoog- en middenspanningsstations bouwen. De beoogde locatie voor de nieuw te bouwen hoog- en middenspanningsstations is het terrein waar nu Solar Park Delfzijl is gevestigd.

Arjan Ekelenkamp, projectleider voor de nieuwe hoogspanningsstations bij TenneT, geeft aan dat deze nieuwe hoog- en middenspanningsstations nodig zijn omdat de vraag naar elektriciteit toeneemt in de regio: “De verwachting is dat in de aankomende jaren nieuwe bedrijven zich gaan vestigen op het industrieterrein Oosterhorn en dat bestaande bedrijven meer elektriciteit nodig hebben. Daarnaast neemt de elektriciteitsbehoefte van huishoudens in de regio toe.”

Informatiebijeenkomst

Op maandag 24 juni organiseert het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat samen met TenneT en Enexis van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in theater de Molenberg, Molenberg 11 in Delfzijl. Daar wordt uitleg gegeven over de plannen.

Meer informatie is te vinden op: www.tennet.eu/farmsum.