Open Dag Eemshaven: dit is handig om te weten

Open Dag Eemshaven: dit is handig om te weten

Morgen, zaterdag 10 juni, vindt de open dag Eemshaven plaats ter ere van het 50-jarige jubileum. Iedereen, jong en oud, is welkom op deze gratis open dag. Tientallen bedrijven openen op deze dag hun deuren tussen 10.00 en 17.00 uur. Ben je van plan om de Eemshaven te bezoeken? Hieronder een lijstje met zaken die handig zijn om te weten.

  • Nijlicht (Schildweg 16) is het centrale punt van de open dag. Op deze locatie kunt u uw auto parkeren, waar verschillende verkeersregelaars u ook naar toe zullen wijzen. Verder zijn bij Nijlicht toiletten beschikbaar. Tevens vindt u hier een informatiemarkt waar ruim vijftien bedrijven zichzelf presenteren en vanaf deze locatie vertrekken eveneens alle busrondleidingen. Ook de meeste kades vanaf waar de vaartochten vertrekken, liggen vanaf deze locatie op een steenworp afstand. Bij Nijlicht wordt bovendien gezorgd voor voldoende entertainment.
  • Vanaf station Groningen rijdt er ieder half uur een trein van en naar station Eemshaven. Vanaf daar kun je met een pendelbus naar het centrale punt Nijlicht rijden.
  • In totaal zijn er zes verschillende busrondleidingen, die allen een andere route rijden. De verschillende routes zijn zichtbaar op onderstaande kaart. De bussen stoppen op verschillende locaties, waar u er voor kunt kiezen om uit te stappen en het bedrijf van dichterbij te bekijken. Door de inzet van verschillende bussen, hoeft u niet lang te wachten om vervolgens weer opgehaald te worden.
  • Er vinden vanaf 10.00 uur diverse vaartochten plaats met in totaal zeven verschillende boten. Deze boten varen de hele dag door. De vaartocht is de enige activiteit waarvoor aanmelden verplicht is. Dat kan via de website www.eemshaven50jaar.nl. Op dit moment zijn er geen plekken meer beschikbaar.
  • Op de open dag kunt u al uw vragen stellen aan medewerkers van Groningen Seaports, die te herkennen zijn aan hun blauwe shirt. Ook bij de deelnemende bedrijven zijn medewerkers aanwezig, die u kunt aanspreken.
  • Op verschillende locaties in de Eemshaven zijn er tijdens de open dag foodtrucks, waar u diverse soorten eten en drinken kunt kopen. Uiteraard is het ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.
  • Vanwege de verwachte hoge temperaturen wordt er bij het centrale punt Nijlicht gratis water, koffie en thee uitgedeeld.
  • Wij adviseren u om zelf voldoende maatregelen te treffen tegen de warme weersomstandigheden. Trek luchtige kleding aan en vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen.
  • Alle informatie over de open dag Eemshaven vindt u op www.eemshaven50jaar.nl.

Voor vragen zijn wij zowel vandaag als tijdens de open dag bereikbaar via onze verschillende social mediakanalen. Wij hopen er samen met u een fantastische dag van te maken!