Groningen Seaports overhandigt cheque ter waarde van €5.000,- aan Zwembad de Dinge

Groningen Seaports overhandigt cheque ter waarde van €5.000,- aan Zwembad de Dinge

Groningen Seaports heeft afgelopen zaterdag 10 juni een cheque overhandigd ter waarde van €5.000,- aan Zwembad de Dinge in Uithuizen. Dit gebeurde tijdens de Open Dag Eemshaven. Harald Bouman, voorzitter Zwembaden Eemsmond, en medewerker Yvonne Lanting, namen de cheque in ontvangst. Laatstgenoemde heeft vroeger zelf in de Eemshaven gewerkt en werkt bij Zwembad de Dinge tegenwoordig achter de kassa/receptie.

Het zwembad in Uithuizen, dat ligt onder de rook van de Eemshaven, is op dit moment druk bezig met vernieuwing. Het sponsorbedrag van Groningen Seaports kan daar uitstekend voor gebruikt worden. “Wij hebben onder andere het plan opgevat om samen met vrijwilligers en de zwemclub aan de Westzijde van De Dinge een strandomgeving te creëren: ‘Het Westerstrand’. Daarvoor kunnen we deze mooie bijdrage heel goed gebruiken. Zo kunnen de inwoners van Uithuizen, Uithuizermeeden, Roodeschool en wijde omgeving hopelijk snel meegenieten van deze gift van Groningen Seaports”, aldus Bouman.

Zwembad de Dinge bestaat dit jaar net als de Eemshaven vijftig jaar. Beide jubilea kwamen op de open dag Eemshaven dan ook mooi samen. “Groningen Seaports vindt maatschappelijke betrokkenheid ontzettend belangrijk. Uithuizen ligt op korte afstand van de Eemshaven en het is daarom mooi om ook op deze manier een bijdrage te kunnen leveren voor het vergroten van de leefbaarheid in de regio”.


Cas König overhandigt de cheque aan Yvonne Lanting en Harald Bouman