Or-Quest opent kantoor in Delfzijl

Or-Quest opent kantoor in Delfzijl

Or-Quest ziet grote kansen in Delfzijl en Eemshaven

Delfzijl en de Eemshaven staan aan de vooravond van gigantische bouwprojecten. Miljarden worden er de komende jaren geïnvesteerd in nieuwe ondernemingen en het verbeteren van bestaande bedrijven in onder meer de chemie- en energiebranche. Zonder hoger opgeleide specialisten lukt dat niet. Logisch dus dat Or-Quest deze maand (februari) in Delfzijl een nieuwe vestiging opent.

Detacheringsbureau Or-Quest ontwikkelde zich de afgelopen tien jaar tot dé specialist in hoger opgeleid technisch personeel in Noord-Nederland, en steeds meer ook daarbuiten. Waar steeds meer ondernemingen het de afgelopen tijd lastig hadden om hoger opgeleide technisch specialisten te vinden, groeit Or-Quest jaar na jaar. ,,Wij weten waar we de juiste mensen moeten vinden, onder meer door sterke netwerken. Daar zitten we in Delfzijl en Eemshaven ook in’’, zegt Annamarie Sieling daarover.

Delfzijl en Eemshaven geen nieuw gebied voor detacheerder

Or-Quest-directeur Jelmer Spijksma: ,,We detacheren al in de scheepsbouwindustrie en zijn actief binnen de muren van een groot datacenter in de Eemshaven. De ontwikkelingen in de chemie- en energiesector maken dat we er alle vertrouwen in hebben dat we meer kunnen betekenen. En we denken dat dat het beste gaat vanuit een kantoor ter plaatse.’’

,,Wij willen van A tot Z bij de projecten betrokken zijn. Onze mensen kunnen een belangrijke rol vervullen van de bouw van nieuwe fabrieken tot en met het optimaal draaiende houden ervan’’, vertelt Annamarie Sieling. Als specialist Industrie wordt zij namens Or-Quest verantwoordelijk voor de vestiging in de haven van Delfzijl. Elke dinsdag en woensdag zal Annamarie het kantoor, aan de Handelskade West 28b, vertegenwoordigen.

CEO Cas König van Groningen Seaports ziet de komst van Or-Quest naar het havengebied als een welkome aanvulling: ,,We merken dat de beschikbaarheid van goed en technisch personeel voor nieuwe bedrijven steeds belangrijker wordt als vestigingsfactor. Daarom zijn we zeer verheugd dat een bedrijf als Or-Quest zich in ons gebied vestigt. Or-Quest ziet volop kansen om de (toekomstige) bedrijven in onze havens te helpen met hun zoektocht naar de juiste mensen. En dat helpt ons weer bij de acquisitie van nieuwe ondernemingen.”

Mooie uitdagingen voor technisch specialisten

Dat Delfzijl en de Eemshaven ook voor de doelgroep van Or-Quest interessante plekken om te werken zijn, staat voor Annamarie Sieling vast. ,,Daar staat zo veel te gebeuren, daar wil je gewoon bij zijn.’’ Jelmer Spijksma: ,,We hebben vertrouwen in de regio en zien heel grote kansen. Niet alleen voor onszelf, maar vooral voor technisch specialisten die een mooie uitdaging zoeken.’’