Organisatie hele marathon Lauwersoog-Eemshaven in voorbereiding

Organisatie hele marathon Lauwersoog-Eemshaven in voorbereiding

Halve marathon Lauwersoog – Ulrum weer twee jaar verder met nieuwe hoofdsponsoren

De Stichting Marathon NW Groningen is weer twee jaar verzekerd van een nieuwe hoofdsponsor. Afgelopen donderdag werd het sponsor contract getekend met een duo hoofdsponsorschap: Haven Lauwersoog (EHL)  en Groninger Seaports. Harm Post ondertekende de overeenkomst in Expoor Ulrum namens beide. Na twee jaar zonder een hoofdsponsor heeft de organisatie weer de benodigde euro’s om het loopevenement weer op haar inmiddels geroemde professionaliteit te kunnen organiseren.

De halve marathon, die dit jaar op zaterdag 27 juli gehouden wordt, is ook aangesloten bij het Loopcircuit Noord Nederland en kent inmiddels een traditie van 23 jaar. In die jaren is het loopevenement in alle opzichten gegroeid en oogst veel waardering onder de deelnemers.

Nieuwe sponsoren
De deelnemers komen uit het gehele land en zelfs over onze landgrenzen trekt de loop atleten. Na het twee jaar zonder hoofdsponsor te moeten stellen werd de financiële ruimte behoorlijk beperkt. Veel ruimte om te bezuinigen was er nauwelijks laat de voorzitter Hans van der Heide van de Stichting weten. “We werken al met zo’n 200 vrijwilligers. Dus ruimte is er niet terwijl de kosten voor allerlei diensten wel toenemen. De hoofdsponsoren die we nu hebben voor twee jaar geeft weer de ruimte die nodig is om de kwaliteit te kunnen waarborgen en alle vrijwilligers ook weer als dank een t-shirt te kunnen geven. We zijn echt heel blij dat ondanks de crisis we deze sponsor hebben gevonden. Na een verzoek aan  Harm D. Post, directeur Groningen Seaports en waarnemend directeur van de Haven van Lauwersoog,  was het na een goed gesprek snel geregeld. “We hadden ons op dat gesprek natuurlijk goed voorbereid door ook vooral goed na te denken wat we als tegenprestatie zouden kunnen bieden. Die voorbereiding was niet nodig toen Harm Post een toch wel onconfessioneel voorstel deed”.

Marathon Lauwersoog – Eemshaven
Als tegenprestatie werd het bestuur gevraagd een volledig draaiboek te ontwerpen voor een marathon van Lauwersoog naar de Eemshaven, onder de werknaam “de tocht der vertwijfeling” in 2014 en het opzetten van een organisatiestructuur voor de marathon. Een verrassend voorstel dat het bestuur als een uitdaging ziet en zonder enige bedenking graag aanvaardde. ”Direct na de halve marathon zal het bestuur zich hierop gaan richten”, aldus de voorzitter. Eerst de halve marathon waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn. Over het deelnemersveld is op dit moment nog weinig te zeggen. De inschrijving via de website www.halvemarathon.nl komt inmiddels goed op gang. Ook over het eventueel verbreken van het parcoursrecord valt nog niets te zeggen. Dit record staat al sinds 2007 op naam van Ahmed Jumah Jaber uit Qatar met 1.02.26. Ook bij de dames dateert het parcoursrecord uit 2007 en werd gelopen door Peniah Arusei uit Kenia.