Royal HaskoningDHV ondersteunt Groningen Seaports bij bescherming van afgemeerde schepen bij storm

Royal HaskoningDHV ondersteunt Groningen Seaports bij bescherming van afgemeerde schepen bij storm

Groningen Seaports, de commerciële exploitant en beheerder van de haven van Delfzijl en de Eemshaven, gaat de innovatieve Smart Mooring software van Royal HaskoningDHV inzetten. Het systeem gaat de veilige werking van afgemeerde schepen in die havens ondersteunen door het voorspellen van hun gedrag bij wind. Bij grotere schepen en zwaardere stormen worden die inzichten van essentieel belang voor de havendiensten.

Door de energiecrisis en de versnelde implementatie van de nieuwe LNG-importterminal in de Eemshaven zag de havenmeester zich genoodzaakt om meer aandacht te besteden aan het monitoren en voorspellen van ontwikkelingen voor de afgemeerde schepen in de havens.

Havenmeester Pieter van der Wal van Groningen Seaports legt het als volgt uit: “Mijn verwachting is dat we als havenautoriteit met Smart Mooring een tool hebben die 24/7 een overzicht geeft van de status voor afgemeerde schepen in relatie tot de wind en de ladingen. Die tool zal mijn afdeling – en mijzelf – een beter beeld geven van de interactie tussen wind, afgemeerde schepen en de verwachte omstandigheden in onze haven”.

De reactie van directeur Bas van Son van Smart Mooring: “We zijn blij met deze kans om bij te dragen aan de inzichten van de havenmeester en de veiligheid van afgemeerde schepen in Delfzijl en de Eemshaven. Dat we onze maritieme technische expertise en havendata kunnen inzetten via onze Smart Mooring software ligt helemaal in lijn met onze visie als team en als Royal HaskoningDHV”.

Ga voor meer informatie naar: www.smartmooringsolution.com of bekijk deze korte film op https://www.youtube.com/watch?v=KsPnCyG-BLQ