Save the date: 23 juni Open Dag Eemshaven

Save the date: 23 juni Open Dag Eemshaven

De Eemshaven is in 2018 de spil in de aanleg van maar liefst vier windparken op zee, Google begint aan het tweede deel van haar datacenter, de bouw van de helikopterhaven staat in de startblokken, diverse bedrijven breiden uit, kortom er gebeurt erg veel in de Eemshaven en dat wil Groningen Seaports graag met u delen. Daarom organiseren we, na het overweldigende succes van 2015, op zaterdag 23 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur wederom een Open Dag Eemshaven.

Het wordt een dag voor jong en oud. Centrale vertrekpunten zijn Wijnne Barends en Nijlicht. In Nijlicht vindt een informatiemarkt plaats, waar onder andere de firma’s TenneT, Lagerwey, Aldel, Rob Ubels Waddenribtochten en Theo Pouw acte de présence geven. Deze bedrijven zullen onder andere aandacht schenken aan de vacatures die er zijn of komen en geven u eveneens een doorkijkje in alle lopende en toekomstige projecten in en nabij de Eemshaven. Op het terrein van Wijnne Barends richten we een groot ‘gezelligheidsplein’ in voor het hele gezin met foodtrucks, springkussens, een bungee trampoline, schmink en muziek. Daarnaast rijden er voortdurend bussen rond volgens het bekende ‘hop on hop off’ systeem en de route leidt u langs allerlei bedrijven en projecten in de haven.

Natuurlijk is de haven ook vanaf het water te bekijken. Zo biedt AG Ems twee gratis rondvaarten aan. Daarnaast is AG Ems het aankomstpunt van de personentrein uit Groningen. Verder wordt de hoogste windturbine van Nederland, David van de firma Lagerwey, opengesteld voor het publiek, opent het Zeemanshuis haar deuren, kun je terecht bij Restaurant Diekgat, waar ook Ron Burema RIB varen zich presenteert en ligt de Ecolution van Wubbo Ockels in de haven.

De Eemshaven staat zaterdag 23 juni dus bol van de activiteiten en er is voor elk wat wils! Noteer deze datum alvast in uw agenda! Wij werken ondertussen hard verder aan het programma. Houd hiervoor ook onze online kanalen in de gaten.

Overzichtskaart routes, locaties en activiteiten tijdens de Open Dag Eemshaven 

Volop dynamiek en veel havenactiviteiten in het westelijk gedeelte van de Eemshaven