Sleepdienst Bijma breidt uit naar Farmsum

Sleepdienst Bijma breidt uit naar Farmsum

Bijma BV uit Zuidbroek heeft sinds kort een nieuwe vestiging in Farmsum. De uitbreiding naar een nieuwe vestiging, op een bestaande locatie aan de Koperweg, is inmiddels in gebruik genomen en bestaat uit een opslagterrein inclusief loods. Int. Sleepdienst v/h F. Bijma heeft meerdere sleepboten en is sinds jaar en dag actief in de haven van Delfzijl en de Eemshaven.

Het terrein aan de Koperweg in Farmsum kan onder meer gebruikt worden als opslag van eigen materiaal en van klanten. Ook biedt de nieuwe vestiging ruimte om Bijma’s pontons en boten dichtbij aan te meren.

De nieuwe locatie van Bijma in Farmsum (foto: Groningen Seaports/Koos Boertjens)

De sleepboten van Int. Sleepdienst v/h F. Bijma zijn karakteristieke verschijningen in de Noord-Nederlandse waterwegen. Bijma en de noordelijke havens hebben een grote traditie op het gebied van sleep- en duwvaart. Begonnen in 1938 met een bijna halve eeuw oude stoomsleepboot, is Bijma in 78 jaar uitgegroeid tot een specialist in (exceptioneel) transport over water. De Bijmavloot bestaat uit een vijftal moderne sleepboten met een gezamenlijk vermogen van 5.200 pk.