WIND opent een nieuwe kabelopslagfaciliteit in de Eemshaven

WIND opent een nieuwe kabelopslagfaciliteit in de Eemshaven

WIND, een van de toonaangevende bedrijven van OWIC (Offshore Wind Innovation Centre), heeft een nieuwe kabelopslagfaciliteit in de Eemshaven officieel geopend. De faciliteit biedt ruimschoots opslagruimte voor toekomstige kabelopslagprojecten, zowel in de openlucht als in een warehouse. Na de recentelijke opening van een kabelopslagfaciliteit in Taiwan, is de Eemshaven na Amsterdam en Velsen Noord de derde opslagfaciliteit van WIND in Nederland.

De opslagfaciliteit in de Eemshaven bevindt zich bij de Sealane terminal in de Emmahaven. Vanwege de gunstige ligging wordt de Eemshaven beschouwd als een belangrijke regionale maritieme hub voor hernieuwbare energie. In de Eemshaven biedt WIND dezelfde service en operational excellence als de klanten gewend zijn in andere kabelopslagfaciliteiten van WIND wereldwijd.

In een reactie zegt Sealane Terminals BV sales manager Jorn Verburg: “Sealane Terminals BV is verheugd en trots dat WIND voor onze terminal heeft gekozen als locatie voor hun nieuwe faciliteit in de Eemshaven. Deze ontwikkeling is een bevestiging van de ambitie om een sterke en langdurige samenwerking op te bouwen tussen de beide bedrijven.”

WIND CEO Tom Nooij laat weten: “De Eemshaven fungeert als verlengstuk voor onze kabelreparaties in Velsen, waarbij we ons voornamelijk gaan richten op opslag voor tussentijdse projecten voor Noord-Europese offshore windparken. In het verleden hebben we al vaker met Sealane Terminals BV in de Eemshaven samengewerkt aan kabelprojecten en we kijken er dan ook naar uit de relatie tussen de bedrijven te versterken en te werken aan een lange en succesvolle samenwerking.”

(Bron: WIND)