Softwareleverancier QPS zet Groningen Seaports in de spotlights

Softwareleverancier QPS zet Groningen Seaports in de spotlights

De firma Quality Positioning Services BV (QPS) heeft de survey afdeling van Groningen Seaports in de spotlights gezet. QPS is leverancier van de software die Groningen Seaports gebruikt voor het in kaart brengen van onder andere de onderwaterbodem van de havens van Delfzijl en de Eemshaven. De peilboot ‘Havenschap 1’ is uitgerust met deze ‘survey’ software.
De ingewonnen data wordt onder meer gebruikt door het Nautisch Service Centrum van Groningen Seaports en door het Loodswezen. Verder wordt de data gebruikt om de baggerwerkzaamheden te plannen en zodoende de havens optimaal bereikbaar te houden.

Het hoofdkantoor van Quality Positioning Services BV is gevestigd in Zeist en heeft nevenvestigingen in Portsmouth USA, Fredericton Canada en in Banbury UK. QPS is een onafhankelijke software ontwerpbedrijf, dat opgericht is in 1986. QPS heeft een snel groeiend marktaandeel in de offshore olie- en gasindustrie, baggerindustrie en havens. Groningen Seaports is al sinds 2000 klant.

Een uitgebreide bijdrage over Groningen Seaports en de survey afdeling in het bijzonder vindt u in de zogenaamde Client Spotlight.

De peilboot ‘Havenschap 1’ aan de drijvende steiger in Delfzijl