Spectaculaire toevoeging aan programma Open Dag Eemshaven

Spectaculaire toevoeging aan programma Open Dag Eemshaven

In de afgelopen dagen hebben zich nog spontaan enkele nieuwkomers gemeld om mee te draaien in het programma van de Open Dag Eemshaven a.s. zaterdag. De nieuwkomers zijn:

Kabellegger Nexus van Van Oord
Een spectaculaire aanwinst voor de Open Dag is de kabelleger Nexus van aannemingsbedrijf Van Oord. De Nexus is al jarenlang een regelmatige bezoeker in de haven en is onder andere ingezet voor de aanleg van het grootste windpark van Nederland, Gemini. Momenteel voert de kabellegger werkzaamheden uit voor het windpark Borkum Riffgrund II. De Nexus ligt afgemeerd aan de Beatrixkade bij Wijnne Barends.

RWE toont bouw losinstallatie voor biomassa
Energiebedrijf RWE heeft aangegeven graag onderdeel te zijn van busroute 3 (Nijlicht -Energy park – Nijlicht). De bus zal over hun terrein rijden en een medewerker van RWE stapt aan boord om de inzittenden met name te informeren over de werkzaamheden op de oostkade, waar momenteel een losinstallatie voor biomassa gebouwd wordt.

Imposante windturbineonderdelen bij Orange Blue Terminals   
Net als in 2015 stelt Orange Blue Terminals haar locatie beschikbaar om de immense windturbineonderdelen voor de windparken Merkur Offshore en Hohe See van dichtbij te bekijken. Op het terrein wordt een route uitgezet en vanuit de bus ervaart u de kolossale dimensies van de funderingspalen, verbindingsstukken, torenstukken, gondels en rotorbladen pas echt!

Het volledige programma vindt u hier.

Archieffoto van kabellegger Nexus in de Eemshaven. Het schip ligt zaterdag afgemeerd aan de Beatrixkade bij Wijnne Barends.