Subcoal® productielocatie N+P Group middelpunt internationaal congres

Subcoal® productielocatie N+P Group middelpunt internationaal congres

Bezoek vanuit alle continenten naar Delfzijl

Dinsdag 19 februari komen vanuit nagenoeg alle continenten ter wereld geïnteresseerden bij elkaar voor een bezoek aan de Subcoal® productielocatie van N+P Group in Delfzijl. Zij krijgen daar een rondleiding door de fabriek van N+P Group en daarna bezoekt men de haven en het industriegebied van Delfzijl. Het programma is samengesteld in samenwerking met Groningen Seaports en Wijnne Barends.

Tijdens deze tour wordt het hele proces in de fabriek bekeken, waar N+P Group niet recyclebaar afval omzet in een alternatieve brandstof (Subcoal®). Op deze manier krijgt dit niet recyclebare afval toch een nuttige functie. Subcoal® wordt namelijk ingezet om fossiele brandstoffen zoals steenkool te vervangen en dat is goed voor het milieu. Subcoal® is zeer relevant voor de cement- en kalkindustrie aangezien zij hiermee significant CO2 uitstoot kan reduceren.

Gedurende deze dag kunnen de gasten contacten leggen en meer leren over de alternatieve brandstof Subcoal® en het proces daarvan. Daarnaast krijgen de bezoekers een rondleiding door het industriegebied van Delfzijl en worden ze door Groningen Seaports bijgepraat over de ontwikkelingen in de havens.

Het bezoek aan Delfzijl is onderdeel van de 13e internationale Cemfuels conferentie en expositie, die dit jaar op 20 en 21 februari in Amsterdam wordt georganiseerd.

N+P Group

N+P Group is in de afgelopen 4 jaar uitgeroepen tot “Global Alternative Fuel Supplier”, een erkenning van het werk dat het bedrijf ruim 25 jaar geleden is gestart. Door slim gebruik te maken van niet recyclebare afvalstromen weet N+P Group een fossiele brandstofvervanger te creëren uit producten die normaliter geen waarde meer hebben. N+P Group zorgt ervoor dat dit afval niet uit de kringloop wordt gehaald, maar weer een nuttige toepassing heeft. Zo kan 1.000 kilo Subcoal® ongeveer 800 kg steenkool vervangen waarmee CO2 uitstoot significant wordt gereduceerd. Het bedrijf maakt momenteel een sterke groei door. Dit is mede door de aangekondigde investeringen in nieuwe productiefaciliteiten, die gebouwd worden naar het voorbeeld wat in Delfzijl staat.

CemFuels

De CemFuels conferentie en expositie is een jaarlijks terugkerend evenement dat elk jaar in een ander land wordt georganiseerd. Dit jaar vindt het evenement plaats in Amsterdam op 20 en 21 februari. Het wordt georganiseerd door Pro Global Media Ltd en biedt informatie over de productie en inzet van alternatieve brandstoffen voor de wereldwijde cement- en kalkindustrie. Voorbeelden van deze alternatieve brandstoffen zijn onder meer brandstoffen die van afval worden gemaakt (niet recyclebaar papier en plastic), (auto)banden, biomassa en zaagsel.
Afgevaardigden profiteren van presentaties over de nieuwste technologie, interactie met experts uit de sector en netwerkmogelijkheden.

De Subcoal® productielocatie van N+P Group in Delfzijl