TenneT informatiecentrum in Nijlicht Eemshaven

TenneT informatiecentrum in Nijlicht Eemshaven

Donderdag 13 februari openden wethouder Mariette de Visser (gemeente Het Hogeland) en TenneT-projectdirecteur Klaas Bakker het TenneT-informatiecentrum in de Eemshaven. Bezoekers(groepen) kunnen er terecht voor informatie over de nieuwbouw van de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen).

Het is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het bouwprojecten en aan de Eemshaven. TenneT bouwt momenteel twee hoogspanningsstations erbij en heeft al meerdere ‘assets’ in gebruik. In Noord-Nederland is TenneT met tientallen andere projecten bezig. Zo onderzoekt zij met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de verbindingsalternatieven voor de windparken ‘Ten Noorden van de Waddeneilanden’. Ook hierover is in het centrum informatie te vinden.

In het centrum in Eemshaven staat onder andere een digitale maquette van het project, er zijn diverse projectfilms te bekijken; en er is een virtual-reality toer door een hoogspanningsverbinding.

U bent van harte welkom in ons informatiecentrum. Het adres is: Kantorengebouw Nijlicht, Schildweg 16 Eemshaven en het is geopend op dinsdag- en donderdagmiddag (uitgezonderd schoolvakanties) van 13.00-17.00 uur of op afspraak (via info@eemshaven-vierverlaten380kv.nl).

Tijdens de opening van het TenneT Informatiecentrum bekijken een aantal genodigden de maquette