TenneT werkt aan uitbreidingen van bestaande hoogspanningsstations in de Eemshaven

TenneT werkt aan uitbreidingen van bestaande hoogspanningsstations in de Eemshaven

TenneT werkt aan de uitbreiding van twee bestaande hoogspanningsstations in de Eemshaven. Zowel hoogspanningsstation ‘Eemshaven Midden’ (aan de Middenweg) als hoogspanningsstation ‘Eemshaven Oudeschip’ (Huibertgatweg/Robbenplaatweg) worden de aankomende jaren uitgebreid met extra velden.

Klantaansluitingen voor ‘Eemshaven Midden’

Bij ‘Eemshaven Midden’ wordt aan de noordzijde gewerkt aan twee klantaansluitingen. Hier is nog ruimte voor op het huidige hoogspanningsstation. Deze aansluitingen worden naar verwachting eind 2025 opgeleverd. Aan de zuidzijde van ‘Eemshaven Midden’ zijn plannen voor uitbreiding van het hoogspanningsstation met nog eens zeven extra velden voor klantaansluitingen. Voor deze velden moet het bestaande hoogspanningsstation worden uitgebreid. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind 2026 worden opgeleverd.

Hoogspanningsstation ‘Eemshaven Oudeschip’

Voor hoogspanningsstation ‘Eemshaven Oudeschip’ zijn twee extra velden voorzien met maximaal vier aansluitingen. Twee aansluitingen zijn nodig om in de toekomst een windpark op ‘Eemshaven Oudeschip’ aan te sluiten, de overige twee zijn voor klantaansluitingen. Om deze plannen te realiseren is er extra ruimte nodig richting de Huibertgatweg en zal de weginfrastructuur worden aangepast.