Groningen Seaports verwacht winst van 5,5 miljoen euro, ondanks teruglopend investeringsklimaat

Groningen Seaports verwacht winst van 5,5 miljoen euro, ondanks teruglopend investeringsklimaat

Groningen Seaports heeft het jaar 2023 positief afgesloten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de voorlopige jaarcijfers bekendgemaakt. Zo werd bekend dat het havenbedrijf een winst van 5,5 miljoen euro verwacht. De omzetcijfers liggen dit jaar op 51 miljoen euro. In totaal werd in 2023 46,6 hectare aan terrein uitgegeven aan bedrijven, bijna 10 hectare meer dan een jaar eerder. Daarnaast boekte Groningen Seaports met de overslagcijfers, ruim 14 miljoen ton, een record. Dit record is met name te danken aan de overslag van vloeibaar aardgas (LNG) in de Eemshaven.

De financiële cijfers over het afgelopen jaar zijn behoorlijk beïnvloed door het teruglopende investeringsklimaat in Nederland. Daarover zijn dan ook zorgen. “Door de gestegen bouwkosten, hogere rentes en beperkte beschikbaarheid van energie, is financiering voor bedrijven een grote uitdaging. Het gevolg daarvan is dat bedrijven hun beslissingen om zich daadwerkelijk in ons gebied te vestigen uitstellen”, aldus Cas König, CEO van Groningen Seaports.

Bijzonder jaar
Het jaar 2023 was voor Groningen Seaports behoorlijk bijzonder. Het jaar stond onder andere in het teken van het 50-jarig jubileum van de Eemshaven, waarin in de week van 7 juni gezamenlijk werd teruggekeken op de succesvolle ontwikkeling van de haven. En de Eemshaven stond het afgelopen jaar vaker volop in de belangstelling. Op 2 augustus werd de Eemshaven namelijk aangewezen als zogeheten Port of Refuge, waarna een dag later de Fremantle Highway de haven werd binnengesleept. König: “Hoewel het zeker goed was dat we dit schip konden ontvangen, waren we ook bezorgd, omdat het onduidelijk was of het zwaar beschadigde schip vervolgschade kon veroorzaken terwijl het in de haven lag. Gelukkig bleef dat achterwege en was de kade weer op tijd beschikbaar”.

Volop (bouw)activiteiten
De ontwikkelingen in de havens en aangrenzende industrieterreinen gingen het afgelopen jaar onverminderd door. Zo heeft de Jan de Nul-groep begin vorig jaar een groot terrein achter de zware lading kade in gebruik genomen voor de aanleg van het 20e en 21e windpark vanuit de Eemshaven. Daarnaast waren er veel bouwactiviteiten in het gebied, die momenteel nog steeds aan de gang zijn. In Delfzijl wordt er volop gebouwd door onder andere Contitank, Avantium, North Water en EEW. In de Eemshaven vinden de bouwactiviteiten plaats op de terreinen van onder meer QTS, Google, EDC, TKF en DHSS.

Innovatie en vernieuwing
Ook innovatie en vernieuwing gaan volop door in het gebied. Dat werd tijdens de nieuwjaarsreceptie eveneens duidelijk. Uppact tekende hier namelijk haar contract met Groningen Seaports. Het bedrijf van oprichters Jan Jaap Folmer en Michel Walstock gaat zich met haar DEMO fabriek vestigen in het Chemport Innovation Center, tevens de locatie van de nieuwjaarsreceptie dit jaar. Uppact maakt van moeilijk-te-recyclen plastic en textielafvalstromen robuuste en honderd procent recyclebare bouwmaterialen. Het bedrijf draagt daarmee bij aan een schone, groene en vooral circulaire wereld. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd daarnaast bekend dat het bedrijf SFP (Sustainable Fuel Plant) zich gaat vestigen in Delfzijl. Dit bedrijf ontwikkelt installaties voor de productie van duurzame energie. Met deze installaties laat SFP zien dat biogas een goede toevoeging is in de energietransitie. SFP gaat in Delfzijl een terrein van bijna vijf hectare in gebruik nemen, dat door Groningen Seaports in erfpacht is uitgegeven.

Verwachtingen 2024
Groningen Seaports ziet voor 2024 een mooie uitdaging bij het teruglopen van het huidige investeringsklimaat. De circulaire en biobased economie ontwikkelen zich steeds verder, waarvoor het havenbedrijf nog altijd volop investeert in het gebied Oosterhorn-Zuid. Ook de energietransitie ontwikkelt zich met de tijd mee. “Ondanks het teruglopen van het investeringsklimaat, blijft de belangstelling voor onze gronden ontzettend hoog, zowel voor Delfzijl als de Eemshaven. Vanwege de ontwikkelingen, in combinatie met de belangstelling voor onze gronden, verwachten wij het komende jaar ook weer nieuwe bedrijfsaankondigingen te kunnen doen”, besluit König.