Uitbreiding Jan Snel in Eemshaven

Uitbreiding Jan Snel in Eemshaven

Er is de laatste tijd veel gebeurd op de locatie van Jan Snel in de Eemshaven. Sinds 2008 is de producent van modulaire systemen al actief in de Eemshaven. Niet zozeer als productiebedrijf, maar als exploitant van het flexibel en duurzaam kantoorgebouw Business Centre Eemshaven met circa 1500 m2 bedrijfsruimte. Destijds was al wel voorzien om de locatie in de Eemshaven ook voor productiedoeleinden te gaan gebruiken, want er werd toen ruim 3 hectare grond aangekocht. Een andere reden voor de vestiging in de Eemshaven was het stimuleren van de werkgelegenheid.

Productielocatie Eemshaven

Het gehele terrein is inmiddels verhard en er is een grote loods met een oppervlakte van 4000 m2 geplaatst. Deze nieuwe productiehal is al volop in gebruik voor de bouw van wisselwoningen voor het aardbevingsgebied in Groningen. De eerste 50 units zijn afgelopen week van de band gerold. Maar Jan Snel zet deze productiefaciliteit ook in voor andere projecten, zoals de brandweerkazerne in Delfzijl, de Hanzehogeschool Groningen en tijdelijke schoolgebouwen. Aanvankelijk produceerde Jan Snel vooral vanuit de hoofdlocatie in Montfoort, maar gezien de toename van projecten in het noorden opende het bedrijf speciaal de productielocatie in de Eemshaven. Ook vanwege duurzame redenen en vanuit kostenoogpunt. Bovendien kan het bedrijf door haar lokale aanwezigheid snel inspelen op vragen en wensen van bewoners en bedrijven.

Uitbreidingsmogelijkheden

Daarnaast ziet Jan Snel nog meer mogelijkheden in de Eemshaven. Het bedrijf verwacht in de toekomt vanuit de Eemshaven ook het noorden van Duitsland te gaan bedienen met hun modulaire systemen. Door de goede bereikbaarheid kunnen de producten van Jan Snel eenvoudig naar andere havens worden verscheept. Ook de ontwikkelingen in de haven zelf bieden grote kansen, want het bedrijf ziet een groeiende behoefte aan modulaire huisvesting voor medewerkers van nieuwe bedrijven. Kortom, voor Jan Snel is Eemshaven een uitstekende locatie.

De productielocatie van Jan Snel in de Eemshaven