Voorgenomen wijzigingen busdienstregeling 2020 Groningen Drenthe bekend

Voorgenomen wijzigingen busdienstregeling 2020 Groningen Drenthe bekend

Eemshaven vanaf 2020 ook via de bus bereikbaar

Op zondag 15 december 2019 start de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Het dagelijks bestuur OV-bureau heeft de ontwerphoofdlijnen voor de nieuwe dienstregeling goedgekeurd. Deze zijn beschikbaar op de website van het OV-bureau. Inwoners en belangengroepen kunnen vóór vrijdag 14 juni 2019 reacties op de ontwerphoofdlijnen geven. Eind juni zal het dagelijks bestuur – rekening houdend met de reacties – vervolgens de definitieve hoofdlijnen goedkeuren.

Hieronder enkele van de belangrijkste wijzigingen die vanaf 15 december 2019 worden ingevoerd

Eemshaven bereikbaar met de bus

Een jaar geleden is de trein naar de Eemshaven gaan rijden in aansluiting op de boten van/naar Borkum. In overleg met bedrijven in de Eemshaven is het voornemen ook bedrijven bereikbaar te maken met openbaar vervoer (per bus) door in de spits een snelbus te laten rijden van Groningen naar de Eemshaven en buslijn 41 Uithuizen – Appingedam ook via de Eemshaven te laten rijden.

Q-link lijnen gaan vaker rijden

Elk jaar kiezen steeds meer inwoners van Groningen en Drenthe voor de bus en maken gebruik van Q-link en Qliner en voor hun woon-werkverkeer. Voorgenomen wijzigingen voor Q-link:

  • Q-link 3 Leek – Lewenborg en 4 Roden – Beijum in het drukste half uur naar elke 7,5-minuut
  • Q-link 5 Annen – Groningen vaker op zondagmiddag (2x per uur) en in vakanties
  • Q-link 6 Appingedam – Groningen tot 10 uur iedere 15-minuten en nieuwe route in Delfzijl

Snellere bussen voor Qliner en nieuwe Qliner Veendam – Assen

Bussen die worden ingezet op Qliner mogen vanaf december 100 kilometer per uur rijden. Vanwege de regelgeving zijn er in deze bussen alleen nog zitplaatsen. Om voldoende zitplaatsen beschikbaar te hou-den, komen er vier nieuwe dubbeldekkers bij en worden extra ritten in de spits toegevoegd.
Op de verbinding Assen – Gieten – Veendam vervangt de nieuwe Qliner 310 de huidige streeklijn. Deze Qliner gaat in de spits en in het weekend meer ritten rijden.

Wijziging lijnen in Zuidwest Drenthe

In Zuidwest-Drenthe is het voornemen om voor lijn 20 de route te wijzigen in Assen – Dieverbrug – Diever – Vledder – Steenwijk vv. Een nieuwe lijn 28 rijdt de route Meppel – Dieverbrug – Dwingeloo – Wijster – Beilen. Hiermee komen de ‘lussen’ in Diever en Dwingeloo te vervallen en kan Wijster weer in de route worden opgenomen.

Meer informatie de voorgenomen wijzigingen dienstregeling is beschikbaar op ovbureau.nl.