Zr.Ms. De Zeven Provinciën doet Eemshaven aan om bemanning te trainen

Zr.Ms. De Zeven Provinciën doet Eemshaven aan om bemanning te trainen

Het marineschip Zr.Ms. De Zeven Provinciën deed afgelopen maandag de Eemshaven aan om oefenprogramma’s door te lopen en bemanning te trainen. Het schip, eigendom van de Koninklijke Marine, voer van uitvalsbasis Den Helder naar het Noorden en lag drie dagen afgemeerd aan de Noordkade van de Wilhelminahaven.

Zr.Ms. De Zeven Provinciën is één van de luchtverdedigings- en commandofregatten van De Zeven Provinciën-klasse. Zoals de typebenaming al aangeeft, heeft het luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) 2 hoofdfuncties: luchtverdediging en commandovoering. De verdedigingsfunctie houdt in dat ze een vlootverband in zijn geheel moet kunnen beschermen. De commandofunctie betekent dat het schip een complete operationele staf aan boord kan nemen. De commandant van deze staf heeft dan de leiding over meerdere schepen: een eskader of vlootverband. Op de boeg staat de NAVO-aanduiding van het fregat: F802. Het schip heeft een lengte van 144 meter, is 17 meter breed en heeft een diepgang van 7 meter.

Zr.Ms. De Zeven Provinciën in de Eemshaven (foto: Groningen Seaports)

Meer informatie over het schip is te vinden op de website van Defensie. Meer foto’s van het schip in de Eemshaven zijn hier te bekijken.