Zeemanshuis Eemshaven breidt uit

Zeemanshuis Eemshaven breidt uit

De uitbreiding van het Zeemanshuis in de Eemshaven gaat van start. Afgelopen maand heeft het bestuur van het Zeemanshuis aan Bouwbedrijf Doornbos uit Roodeschool opdracht verleend tot uitvoering van de werkzaamheden. Aan de zuidzijde van het huidige gebouw wordt over de volle breedte circa 6 meter toegevoegd. Architectenbureau Nienhuis uit Uithuizermeeden, verantwoordelijk voor het ontwerp, zal de bouw begeleiden. De uitbreiding is mogelijk gemaakt dankzij een substantiële donatie van de ITF,  de belangenvertegenwoordiger van zeevarenden.

De groei van de Eemshaven heeft voor een forse toename van het aantal bezoekers in het Zeemanshuis gezorgd. Dit maakt het noodzakelijk dat de ontvangstruimte van het Zeemanshuis wordt vergroot. Hoewel op dit moment de beperkingen door corona ook voor het Zeemanshuis voelbaar zijn, mag gerekend worden op betere tijden. Daarom heeft het bestuur van het Zeemanshuis besloten aan de al lang gekoesterde wens tot uitbreiding invulling te geven.

Architectenbureau Nienhuis heeft voor de uitbreiding een ontwerp gemaakt. Dit kantoor zal ook de bouw begeleiden. Aan de zuidzijde van het gebouw wordt over de volle breedte 6 meter toegevoegd. Hierdoor wordt de ontvangstruimte vergroot met circa 40 vierkante meter. Tevens ontstaat er meer opslagruimte voor voorraden en meubilair. Met de bouw wordt in mei begonnen en de oplevering wordt verwacht in september.

                                             Impressie van de uitbreiding (Zeemanshuis Eemshaven)

Meer informatie is te lezen op de website van het Zeemanshuis.