Boorplatform ‘Carrus’ verlaat Eemshaven

Boorplatform ‘Carrus’ verlaat Eemshaven

8 slepers nodig om skyline bepalend object veilig de haven uit te begeleiden

Het olieboorplatform ‘Carrus’ (voorheen Paragon C20052), dat jarenlang de skyline in de Eemshaven bepaald heeft, gaat de haven na een periode van bijna 5 jaar verlaten. Het platform stond voor de kade van Wagenborg in de Julianahaven op haar poten en begint vrijdagmorgen 14 juni rond 6.00 uur met de voorbereidingen van haar vertrek naar Vlissingen.

Volgens planning zal het platform zich rond 10.00 uur tussen de pieren in het Doekegatkanaal bevinden. Geassisteerd door 5 grote slepers vaart ze dan naar buiten. Tijdens het vastmaken van deze sleepboten zijn er in totaal 8 slepers aan het werk om de situatie gecontroleerd en veilig te laten verlopen.

De Carrus heeft de afgelopen jaren in de Eemshaven in de opslag gestaan, omdat er geen werk voorhanden was in het boren naar olie. Inmiddels trekt de markt weer aan en zal het olieboorplatform in de Sloehaven in Vlissingen worden klaargestoomd voor boorwerkzaamheden in Afrika.

Het platform heeft een lengte van 84,62 meter, een breedte van 86,12 meter en een diepgang van 9,50 meter. Het platform beschikt over een helikopterdek en is gebouwd in 1982.

Archieffoto van olieboorplatform Carrus (voorheen Paragon C20052) bij Wagenborg in de Eemshaven