TenneT project in Eemshaven houdt 15 juni open huis

TenneT project in Eemshaven houdt 15 juni open huis

– Neem een kijkje bij hoogspanningsaanleg in de Eemshaven
– Zaterdag 15 juni van 11.00 – 15.00 uur

TenneT en aannemer Alsema openen op zaterdag 15 juni van 11 uur tot 15 uur de deuren van hun werkterrein aan de Robbenplaatweg in Eemshaven. Tijdens de landelijke Dag van de Bouw (www.debouwmaakthet.nl) kan iedereen komen kijken hoe beide bedrijven werken aan een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen twee hoogspanningsstations in de Eemshaven.

Op het terrein zijn materialen en machines te bekijken en te beleven. Ook is de TenneT-informatiebus aanwezig, o.a. met een virtual reality reis door een hoogspanningsverbinding. En je kunt mee met een toerbus die langs enkele TenneT-projecten in de buurt rijdt.

Alsema

Alsema is een familiebedrijf uit Zuidlaren. Dagelijks houden ca. 75 gedreven en enthousiaste collega’s zich bezig met het ontwerpen en aanleggen van complexe hoogspanningskabelnetwerken en leidingsystemen voor het transport van (duurzame) elektrische energie, gas, drink- en afvalwater. Daarnaast is het bedrijf actief in de installatietechniek. Alsema combineert vakmanschap met moderne technieken op uiteenlopende projecten door heel Nederland.

TenneT

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT is verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in Nederland en een deel van Duitsland. Ze beheert 21.000 kilometer hoogspanningsverbinding en 462 –stations.

Meer informatie

https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/410/versterking-hoogspanningsnet-in-de-eemshaven-groningen