Borgbrug ernstig beschadigd na aanvaring

Borgbrug ernstig beschadigd na aanvaring

De Borgbrug in Groningen is donderdagochtend 6 december ernstig beschadigd door een aanvaring van een binnenvaartschip. Om de exacte schade te kunnen bepalen moet Rijkswaterstaat het brugdek vrijdag transporteren naar een werf. Naar verwachting kan het scheepvaartverkeer vanaf vrijdagmiddag weer gebruik maken van het Eemskanaal.

De aanvaring vond rond 10.00 uur plaats. Onmiddellijk is de brug afgesloten voor al het wegverkeer en ook het scheepvaartverkeer in het kanaal is stilgelegd. Voor het wegverkeer heeft Rijkswaterstaat een omleidingsroute ingesteld via de nabijgelegen Driebondsbrug.

Een aannemer is direct begonnen met een eerste onderzoek om de schade vast te stellen. Rijkswaterstaat sluit niet uit dat de stremming voor het wegverkeer zeker enkele weken gaat duren.

Er vindt op zo kort mogelijke termijn overleg plaats met provincie, gemeente en andere belanghebbenden om te kijken welke aanvullende maatregelen genomen moeten worden om de hinder zoveel mogelijk te beperken (Bron Rijkswaterstaat).

De Borgbrug over het Eemskanaal in Groningen (foto Groningen Bereikbaar, www.groningenbereikbaar.nl