Contitank timmert flink aan de weg

Contitank timmert flink aan de weg

Contitank timmert flink aan de weg

Ook voor het jaar 2015 heeft Contitank – een onafhankelijke speler in de markt  voor de opslag van plantaardige en dierlijke oliën en vetten – weer volop plannen in ontwikkeling. Het Delfzijlse bedrijf gaat investeren in nieuwe opslagtanks om te kunnen voorzien in de toenemende vraag naar vloeibare opslagmogelijkheden. In 2014 is er belangrijke beslissing genomen door een samenwerking aan te gaan met de logistieke dienstverlener, de Fritom Group.

Daarnaast gaat Contitank Tankstorage haar fabriek, die ook op de terminal staat, inzetten als proeffabriek, zodat  starters maar ook bestaande ondernemers gebruik kunnen maken van de reeds bestaande vergunningen c.q. faciliteiten, zoals opslag, transport, nutsvoorzieningen en stoom.

Contitank

Contitank Tankstorage is de laatste jaren sterk gemoderniseerd en heeft diverse investeringen doorgevoerd om klanten nog beter te kunnen bedienen. Zo werd  een vulinstallatie aangeschaft voor bulkcontainers en -drums, zodat het ook mogelijk is in kleinere hoeveelheden te verpakken. Verder is er een nieuwe weegbrug met een capaciteit van 60 ton in gebruik genomen. De Terminal in Delfzijl is strategisch gelegen om Nederland maar ook  Noord en Zuid Europa goed  te kunnen bedienen. Contitank kan zowel kleine als wel grote partijen producten opslaan ( 50 cbm -5000 cbm ) en  heeft een tankopslagcapaciteit van 33.000 cbm  en beschikt over een eigen steiger geschikt voor schepen met een diepgang van ruim 9 meter.

De terminal van Contitank Tankstorage in Delfzijl

De terminal van Contitank Tankstorage in Delfzijl