Cruiseschip ‘World Dream’ ontvangt havenschildje Groningen Seaports

Cruiseschip ‘World Dream’ ontvangt havenschildje Groningen Seaports

Volgens goed nautisch gebruik ontvangen speciale schepen die voor het eerst de Eemshaven of de haven van Delfzijl aandoen een havenschildje. Het cruiseschip ‘World Dream’ vormt hierop geen uitzondering. De nieuwe havendirecteur Cas König had dinsdag 3 oktober de eer om zijn eerste schildje uit te mogen reiken aan de kapitein van de ‘World Dream’, het immense cruiseschip dat nog enkele weken in de Eemshaven te zien zal zijn.

World Dream
De ‘World Dream’ is het zusterschip van de ‘Genting Dream’ en heeft een lengte van 335,35 meter, een breedte van van 39,7 meter en een grootte van 151.300 GT. Er zijn 19 dekken, waarvan er 14 voor passagiers zijn en 5 voor de crew. Het cruiseschip kan circa 5000 passagiers herbergen, die verdeeld zijn over 1680 hutten en 142 suites. Het schip is gebouwd door de Meyer Werft in Papenburg voor de rederij ‘Dream Cruises’.

Aziatische markt
Net als de ‘Genting Dream’ is de ‘World Dream’ speciaal ontworpen voor de Aziatische markt. Er is een groot aanbod aan entertainment aan boord dat volledig is afgestemd op de wensen van de Aziatische cruisereiziger. De ‘World Dream’ vaart met een maximale snelheid van 24 knopen en zal veel spannende bestemmingen in de Aziatische regio gaan aandoen. Eind oktober vindt in Bremerhaven de overdracht van het nieuwe schip plaats aan rederij Dream Cruises en vanaf dat moment zet het schip definitief koers richting de Aziatische wateren.

De Finse kapitein Jukka Pentti Silvennoinen (midden) van de ‘World Dream’ met het traditionele havenschildje, dat hij zojuist uit handen van havenmeester André Bruijn (l) en directeur Cas König (r) van Groningen Seaports ontvangen heeft