Groot onderhoud bruggen zeesluizen Delfzijl

Groot onderhoud bruggen zeesluizen Delfzijl

Op maandag 16 oktober a.s. starten Rijkswaterstaat en de provincie Groningen met het groot onderhoud van de twee buitenhoofdbruggen van het sluizencomplex in Farmsum. Tijdens de werkzaamheden zijn de twee bruggen in de zeesluizen van 16 oktober t/m 10 november geheel afgesloten voor het werkverkeer. Hiervoor is een omleiding ingesteld. Voor de scheepvaart wordt de kleine kolk buiten gebruik gesteld. Pleziervaart of de kleinere beroepsvaart kan gebruikmaken van de naastgelegen grote kolk.

Minder hinder door slim werken
De aannemer BSB Staalbouw uit Burgum heeft de voorbereidingen getroffen zodat er met zo weinig mogelijk hinder kan worden gewerkt. In eerste instantie zouden de werkzaamheden 2 maanden in beslag nemen, maar door slim te werken weet BSB Staalbouw dit nu tot 4 weken werken op locatie terug te brengen.

Omleidingsplan
In overleg met de bedrijven en de hulpdiensten is er een verkeersplan gemaakt. Dit verkeersplan voorziet zoveel mogelijk in het ontlasten van de brug in de Oosterveldweg over de zeesluizen tijdens deze periode en bestaat globaal uit onderstaande maatregelen.

  • Vanaf de A7 wordt aangegeven dat het verkeer naar Delfzijl bij voorkeur via de N33 rijdt.
  • Op de kruising N992/N362 wordt aangegeven dat Delfzijl via de N362/N33 te bereiken is en het industrieterrein Oosterhorn via de N992/Kloosterlaan.
  • In Delfzijl wordt op de kruisingen van de Hogelandsterweg en de N997 aangegeven dat verkeer richting de A7 via de N33 dient te rijden.

Op de voorgrond de zeesluizen met de bruggen waaraan van 16 oktober t/m 10 november groot onderhoud wordt gepleegd