DronePort Eemshaven geopend en Ocean Battery gepresenteerd in de Eemshaven

DronePort Eemshaven geopend en Ocean Battery gepresenteerd in de Eemshaven

Volop activiteit op woensdag 7 juli in de Eemshaven, een van de belangrijkste offshore windhavens van Noordwest-Europa. DronePort Eemshaven werd officieel geopend en de Ocean Battery van Ocean Grazer werd gepresenteerd, in het bijzijn van onder meer Groningen Seaports-CEO Cas König.

DronePort Eemshaven geopend

DronePort Eemshaven is een initiatief van het Offshore Wind Innovation Centre (OWIC), Ems Maritime Offshore en Groningen Seaports. De luchthaven voor drones is gevestigd bij de Heliport Eemshaven en is gericht op de offshore windsector. Opleiden, ontwikkelen en testen met drones zal een belangrijk onderdeel zijn van de activiteiten.

Meer informatie over DronePort Eemshaven

Ocean Grazer test in de Eemshaven

Ook presenteerde Ocean Grazer, een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen, woensdagmiddag in de Eemshaven de zogeheten Ocean Battery: een techniek om grootschalig en betaalbaar duurzaam opgewekte energie op te slaan, om die later alsnog te kunnen gebruiken. Dit project is tot stand gekomen door samenwerking met Groningen Seaports, de Rijksuniversiteit Groningen en OWIC. Het project is mede gefinancierd door een subsidie van SNN (EFRO).

Meer informatie over Ocean Grazer en de eerste testresultaten in de Eemshaven

Foto’s: Niels Cornelis Meijer/OWIC