HAIM: Muziektheater in en over de Eemshaven

HAIM: Muziektheater in en over de Eemshaven

De Eemshaven: een gebied waar gedurende één mensenleven alles veranderde. In het hart van de zeehaven, met zeecontainers, havenkranen en windmolens als decor, speelt PEERD theater: HAIM. De grote theaterproductie vindt plaats van 8 tot en met 19 september in de Eemshaven. Kaarten zijn vanaf nu te koop.

De voorstelling

Aan de hand van scènes, videoprojecties, interviews, live muziek en een 16-koppig koor wordt je meegenomen langs het turbulente verhaal van het Eemshavengebied. In HAIM ontmoet je de bevlogen ingenieur Johan van Veen (Max Sietsema), geboren in het Groningse Uithuizermeeden. Hij was de bedenker van zowel het Deltaplan als de Eemshaven en voorzag de watersnoodramp van 1953. In 1959 stierf hij aan een hartaanval, in de trein op weg naar een vergadering over……juist: de Eemshaven. Roger Goudsmit en Janneke Jager confronteren hem met de toekomst. Blijft hij geloven in zijn plannen of leert hij ook te luisteren naar de mensen om hem heen? En zal hij zelf ooit weer HAIM zijn in het gebied waar hij zich vroeger zo thuis voelde?

De Eemshaven

Alles in de theaterproductie heeft verband met de Eemshaven: het verhaal, de cast, de koorleden, de videobeelden. In september wordt het theater opgebouwd uit zeecontainers, middenin het gebied waar de voorstelling over gaat. Aan de kade, tussen de windmolens en industrie staan 400 theaterstoelen.

PEERD Theater & Volksoperahuis

PEERD maakt al 10 jaar voorstellingen gebaseerd op actuele thema’s, met wortels in de Groninger taal, cultuur en geschiedenis. HAIM is de 10e voorstelling van PEERD Theater en daarom pakt PEERD groot uit. HAIM is een coproductie van PEERD Theater en het Volksoperahuis.

Koorleden gezocht

PEERD theater zoekt voor de voorstelling nog een aantal koorleden. Kun je zingen en lijkt het je leuk om onder begeleiding van professionele musici te zingen in deze grote theaterproductie? Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@peerdtheater.nl.

Praktische info

Kaarten: www.haim-theater.nl
Wanneer: van 8 tot en met 19 september
Entree: 25 euro