Eemsdelta Bedrijfsonroerendgoed: nieuwe samenwerking tussen overheid en makelaars

Eemsdelta Bedrijfsonroerendgoed: nieuwe samenwerking tussen overheid en makelaars

Het recent opgerichte EZ-bureau Eemsdelta start samen met de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Groningen Seaports en diverse makelaars uit de regio een samenwerking voor het aantrekken en verkopen van meer Bedrijfsonroerendgoed. De betrokken partijen richten zich vooral op o.a. de verkoop van kantoren bedrijfshallen, opslagloodsen en kavels/bedrijfsterreinen die MKB-gerelateerd zijn.

De samenwerking van de betrokken partijen bestaat uit minimaal vier maal per jaar een gezamenlijke bijeenkomst, acquisitie, volgen van trends in de markt, communicatie acties/campagne en het delen van kennis. Op dit moment hebben acht makelaarskantoren gevestigd in de Eemsdelta en de stad Groningen zich bij de samenwerking aangesloten.

Beter beeld
Het voordeel van een dergelijke samenwerking is dat er een beter beeld ontstaat van het aanwezige MKB Bedrijfsonroerendgoed én van de samenhangende vraag in de markt. Het Bedrijfsonroerendgoed zal worden gepresenteerd op een gezamenlijke, nog te ontwikkelen, website. De kavels en panden van de diverse gemeenten en Groningen Seaports zullen tevens terug te vinden zijn op Funda in Business. Het ligt in de bedoeling om op termijn eveneens winkelcentra/detailhandel in de Eemsdelta op te nemen in de samenwerking. Voor bedrijven op zoek naar nieuwe vestigingsmogelijkheden zal het hiermee makkelijker worden een volledig overzicht van de mogelijkheden te krijgen.

Deze nieuwe samenwerking zal bekend worden gemaakt tijdens de Eemsdelta Expo op 13 en 14 juni (telkens van 12.00 tot 20.00 uur geopend) in de Eemshaven. Tijdens een inlooplezing op 13 juni om 14.00 uur zal de aftrap plaatsvinden en beide dagen zijn de partners aanwezig in een gezamenlijke stand (nr. A41). De Eemsdelta Expo vindt plaats aan de Eemshornweg in de Eemshaven in een opgebouwd paviljoen. De inlooplezing vindt plaats in de congresruimte van het paviljoen.