EemsDeltavisie nieuw congres voor industrie Noord-Nederland

EemsDeltavisie nieuw congres voor industrie Noord-Nederland

EemsDeltavisie nieuw congres voor industrie Noord-Nederland

Op 19 september vindt het congres EemsDeltavisie, hét nieuwe congres voor de industrie in Noord-Nederland, plaats in Nijlicht, Eemshaven. Tijdens EemsDeltavisie staan innovatieve mogelijkheden voor de Noordelijke industrie centraal, die nieuwe energie kunnen geven aan het industriecluster in de Eemsmond

De industrie in de Groningse Eemsdelta staat volop in de actualiteit. Het economische laagtij en de verschillende ontwikkelingen in de energiemarkt drukken stevig hun stempel op de aanwezige industrie in dit gebied. Tegelijkertijd ontstaat er onder de huidige druk weer veel nieuw elan en veel ruimte voor innovatie.

Zo gaat oud-AkzoNobel topman René Scheffers met een recent aangesteld team het actieplan Eemsdelta van voormalig Shell Nederland-topman Rein Willems verder uitwerken. Daarin werd onder meer voorgesteld het gebruik van infrastructuur rond stoom, water en gas centraal te beheren. Dit bespaart kosten en vergroot efficiënt gebruik. Ook werd aanbevolen een gezamenlijke investeringsstrategie uit te werken om zo meer bedrijvigheid aan te trekken uit binnen- en buitenland.

Tijdens EemsDeltavisie zal René Scheffers als clustercommissaris Eemsdelta zijn plannen voor het chemiecluster toelichten in een podiuminterview.

Ook doen Cas König en Marc Wiegeraadt, van respectievelijk siliciumcabide-producent ESD SIC te Farsum en tapijtenproducent Interface (Scherpenzeel), uitgebreid verslag van hun inspirerende bezoeken aan elkaar. Binnen het programma Energy Savers hebben ze vooral veel van elkaar opgestoken op het gebied van energiebesparing en duurzame ambities.

Loont op duurzaamheid gerichte innovatie? Bekijk het filmverslag van het bezoek van König aan Boogaard via https://www.youtube.com/watch?v=3JpSSK-JM_U . Het wederbezoek is ook vastgelegd op film. Deze zal tijdens het congres voor het eerst te zien zijn.

Een ander belangrijk onderdeel van het congresprogramma is de verkiezing van de eerste Northern Enlightenment of the Year. Dat is een lichtend voorbeeld voor een duurzamere industrie in Noord-Nederland.

Wilt u het volledige programma van EemsDeltavisie zien? Kijk dan op www.eemsdeltavisie.nl

Aanmelden? neem contact op met Marjolein Veeninga: marjolein@industrielinqs.nl of 020 3122 791.