Eerste records voor EnergyRun in Eemshaven

Eerste records voor EnergyRun in Eemshaven

De eerste EnergyRun op het unieke parcours van de Eemshaven was zondag 3 juni jl. een succes! Nooit eerder werden hardlopers uitgenodigd om in zo’n energieke omgeving hun prestatie te leveren. De snelste op de 10 km was Merwin Dollison die na 34 minuten en 34 seconden over de finish kwam. Het record op de 5 km is door Johan Schriemer neergezet met een tijd van 19:41 minuten.

Ruim 270 individuele lopers en diverse bedrijventeams hebben deelgenomen aan de EnergyRun. De Energy Run is het eerste hardloopevenement die de Eemshaven op een andere manier zien. De deelnemers maken kennis met de machtige techniek, die van dichtbij erg imposant is. De EnergyRun heeft als doel om de omgeving en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.

Groningen Seaports en GDF SUEZ Energie Nederland (de Eemscentrale) zijn de initiatiefnemers van de eerste ‘Energy Run’ in de Eemshaven. De Energy Run is een sportief evenement met als doel om de omgeving en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen. De winnaars hebben het arrangement ‘Zout aan de broek’ van Groningen Seaports gewonnen. Een excursieprogramma dat een uitgebreide kennismaking geeft met de Groninger zeehavens.

Door deelname aan de EnergyRun sponsort elke deelnemer Stichting Metakids, een stichting die stofwisselingsziekten onder de aandacht wil brengen. In totaal hebben we ruim 5100 Euro opgehaald waarmee de stichting wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt naar de stofwisselingsziekte. www.metakids.nl