EnergyRun op 3 juni: een uniek hardloopevenement in de Eemshaven

EnergyRun op 3 juni: een uniek hardloopevenement in de Eemshaven

Groningen Seaports en GDF SUEZ Energie Nederland (de Eemscentrale) organiseren op 3 juni de eerste ‘EnergyRun’ in de Eemshaven. De EnergyRun is een sportief evenement met als doel om de omgeving en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen. Bovendien lopen de deelnemers van de EnergyRun voor een maatschappelijk doel. Hoe meer deelnemers, hoe groter de opbrengst is die naar Stichting MetaKids gaat.

Door het unieke parcours, laat de EnergyRun de Eemshaven op een andere manier zien. De deelnemers maken kennis met de machtige techniek, die van dichtbij erg imposant is.

Uniek parcours
De EnergyRun is uniek met een energiek parcours, tussen de energiecentrales en langs de dijk van de Eems. Nooit eerder werden hardlopers uitgenodigd om in zo’n energieke omgeving hun prestatie te leveren. Groningen Seaports en GDF SUEZ Energie Nederland werken hierin samen met buurcontactloopcircuit.nl
Bedrijven en individuen die deelnemen aan de EnergyRun, krijgen de gelegenheid om te netwerken in de VIP tent op het terrein. In de VIP tent kunnen medewerkers van bedrijven, onder het genot van een hapje en een drankje, elkaar persoonlijk ontmoeten.

Stichting MetaKids
Stichting Metakids is een stichting die stofwisselingsziekten onder de aandacht wil brengen, om zoveel mogelijk geld voor wetenschappelijk onderzoek op te halen. Bij een stofwisselingsziekte is de chemische fabriek en energiehuishouding van een cel ontregeld. Voor veel stofwisselingsziekten bestaat nog geen behandeling, hierdoor ontwikkelen veel kinderen zware lichamelijke en geestelijke beperkingen. Stichting Metakids zet zich in voor al deze kinderen, het onderzoek heeft al tot succesvolle behandelmethodes geleid.