Wegwerkzaamheden Eemshaven: Klaas Wiersumweg gesloten

Wegwerkzaamheden Eemshaven: Klaas Wiersumweg gesloten

Deze week starten werkzaamheden aan de Klaas Wiersumweg (weg van Roodeschool binnendoor naar Eemshaven). Hierdoor is het voor alle weggebruikers (inclusief fietsers) niet mogelijk om de weg te gebruiken. Zij worden aan de hand van gele borden op de omleidingsrouten gewezen. De verwachting is dat de werkzaamheden tot medio juli duren.

Aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra te Leek voert in opdracht van Groningen Seaports de werkzaamheden uit. De weg was erg slecht en wordt volledig gerenoveerd.

Werkzaamheden
De oude weg wordt er uit gefreesd en vervolgens wordt een zogenaamd funderingsbed aangebracht en een nieuw wegdek. Nieuw is dat er aan weerszijden van de weg een fietsstrook wordt aangelegd. Vooral lokale agrariërs, bewoners en toeristen maken graag gebruik van deze weg. Verder maken deze werken deel uit van de aanleg van een nieuwe weg met fietspad in de Emmapolder in verband met de vestiging van Vopak. Met de voorbereidingen hiervan is inmiddels gestart. De verwachting is dat deze werkzaamheden rond oktober gereed zullen zijn. Overlast zal minimaal zijn, omdat de Middenweg in gebruik blijft totdat de nieuwe weg gereed is.

Omleidingsrouten
Met lokale agrariërs en bewoners zijn aparte afspraken gemaakt. Weggebruikers dienen de N46 als omleidingsroute te nemen richting Eemshaven. Voor fietsers geldt dat ze óf via Uithuizermeeden óf via Oudeschip de Eemshaven kunnen bereiken. Afgelopen najaar heeft Groningen Seaports een informatiemiddag georganiseerd over deze werkzaamheden.

Pendelbus
Voorlopig kunnen er (deels te voet)nog fietsers langs. Echter zeer binnenkort is het ook niet mogelijk om te voet langs de werkzaamheden te gaan. Gedurende werkuren zal dan  een aparte voorziening worden getroffen in de vorm van een pendelbusje. Deze service wordt geleverd zolang de afsluiting van kracht is.