Frans Keurentjes nieuwe voorzitter raad van commissarissen Groningen Seaports

Frans Keurentjes nieuwe voorzitter raad van commissarissen Groningen Seaports

Fotografie door: StappenGroningen.nl

Op 8 september 2021 heeft de aandeelhouder van Groningen Seaports N.V. Frans Keurentjes benoemd als commissaris van de raad van commissarissen van Groningen Seaports N.V. Keurentjes zal op 14 oktober 2021 als commissaris van Groningen Seaports N.V. in functie treden.

Keurentjes (63) volgt in de raad van commissarissen Bert Bruggeman op als voorzitter. Bruggeman zal op 14 oktober a.s. uit functie treden. Bruggeman was commissaris en voorzitter van de raad sinds oktober 2013 en behoorde daarmee tot de eerste raad van commissarissen van Groningen Seaports N.V.

Keurentjes was tot half juni 2021 bestuursvoorzitter van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. Tevens was hij voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. In het verleden was Keurentjes onder meer voorzitter van LTO Noord (1998-2006), lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Noorderzijlvest (2001-2009) en maakte hij deel uit van de CDA-Statenfractie van de provincie Groningen (2007- 2016).

Sinds mei 2021 is Keurentjes lid van de raad van toezicht van het programma Fascinating. Voorts is hij Beëdigd Agrarisch Taxateur bij Grondkamer Noord en is hij bestuurder van Nationale Coöperatieve Raad en lid van het dagelijks bestuur van Topsector Agri&Food. De laatste twee functies legt Keurentjes neer voordat hij met zijn werkzaamheden voor de raad van commissarissen van Groningen Seaports N.V. begint.

Naast de benoeming van Keurentjes heeft de aandeelhouder op 8 september tevens zittend commissaris Herman Roose herbenoemd voor een derde termijn van maximaal twee jaar. Hiermee bestaat de raad van commissarissen van Groningen Seaports N.V. met ingang van 14 oktober a.s. uit Frans Keurentjes (voorzitter), Herman Roose, Dertje Meijer, Joop Atsma en Jantje Schiphorst.

Frans Keurentjes (bron: Herbert Wiggerman Fotografie)