Geslaagde opruimactie in Delfzijl tijdens World Cleanup Day

Geslaagde opruimactie in Delfzijl tijdens World Cleanup Day

Liefst 149 vrijwilligers hebben zich afgelopen zaterdag ingezet om zwerfafval op te ruimen in en rond de haven van Delfzijl. Tijdens de World Cleanup Day werden wereldwijd talloze initiatieven georganiseerd om afval en plastics op te ruimen. Zo ook in Delfzijl, waar Groningen Seaports, Northern Netherlands Plastic Foundation (NNPF) en Snel Uitzendbureau voor het derde jaar op rij een geslaagde opruimactie organiseerden.

Groningen Seaports zet zich graag in voor een schoner milieu en een duurzame, circulaire wereld en dit initiatief past daar natuurlijk uitstekend bij. CEO Cas König van Groningen Seaports: “Prachtig om te zien dat zoveel mensen, van jong tot oud, ons voor het derde jaar op rij vrijwillig hebben meegeholpen om de haven schoner te maken. Dankjewel daarvoor! We zijn ons ervan bewust dat we aan de rand van het mooiste natuurgebied van Nederland zitten. De maatschappelijke verantwoordelijkheid is daarom een zeer belangrijk uitgangspunt bij onze activiteiten en vastgelegd in de missie van Groningen Seaports. Economie en ecologie gaan hier absoluut samen.”

Workshops

Tijdens het evenement hebben deelnemers afval opgeruimd rondom het hoofdkantoor van Groningen Seaports, bij de schermdijk, in de omgeving van Damsterhaven, in het gebied nabij Contitank, bij de dijk achter Eneco en EEW en nabij de Pier van Oterdum. Ook was er een mogelijkheid om workshops bij te wonen op het strand in Delfzijl. Kinderen konden een mini-windmolen bouwen tijdens de OffshoreWind4Kids-workshop en kunstenaar Bert Schoeren gaf een workshop in samenwerking met het Groninger Museum/Kinderbiënnale.

Nederland schoner

Rond het middaguur werden meer dan honderd volle vuilniszakken verzameld en opgehaald door het afvalbedrijf Bek & Verburg, dat het ingezamelde afval eveneens verwerkt. In totaal deden ruim 41.000 deelnemers in Nederland mee aan de World Cleanup Day, verdeeld over 1.574 opruimacties (waaronder dus de opruimactie van Groningen Seaports, NNPF en Snel Uitzendbureau). Kijk voor alle resultaten van deze dag op de website van World Cleanup Day.

Foto’s: Elise Venhuis