Grootschalige omleidingen Eemshavenweg/knooppunt Ring Oost in Groningen

Grootschalige omleidingen Eemshavenweg/knooppunt Ring Oost in Groningen

Grootschalige omleidingen Eemshavenweg/knooppunt Ring Oost in Groningen

De Provincie Groningen werkt momenteel hard aan de reconstructie van  het kruispunt Groningerweg en Beijum-Noord in Groningen, één van de deelprojecten in de totale aanpak Ring Oost. Helaas kan dit niet zonder overlast gepaard gaan. Binnenkort starten er grootschalige verkeersomleidingen. Deze omleidingen gaan voor een groot gedeelte over het bedrijventerrein het Witte Lam, gelegen aan de noordoostzijde van Groningen.

Periode  25 april –  11 mei 2014: De aansluiting Eemshavenweg (komende vanaf de Eemshaven) richting Ring Oost is afgesloten. Eveneens is de aansluiting komende vanaf Ring Oost naar Ring Noord (richting Noordzeebrug) afgesloten. Na deze periode zijn deze aansluitingen weer open.
Het verkeer wordt omgeleid.
Periode 12 mei – najaar 2015: Op de Ring Oost zijn de afslagen ter hoogte van het kruispunt met de Hornbach afgesloten. Afslaand verkeer richting Hornbach en/of Groningerweg is niet mogelijk. Doorgaand verkeer is wel mogelijk. Hornbach en het bedrijventerrein het Witte Lam blijven goed bereikbaar via een omleidingsroute.

Voor beide perioden geldt dat er op de Eemshavenweg verkeerslichten komen te staan. Tevens zijn er nieuwe op- en afritten. De omleidingen verlopen via het bedrijventerrein het Witte Lam. Nadere informatie over de omleidingen is te vinden op www.ringgroningen.nl Op de homepage staat een folder die u kunt downloaden.