Impuls voor Noordelijk containervervoer door samenwerking

Impuls voor Noordelijk containervervoer door samenwerking

IMS Veendam en DB Schenker Rail organiseren vanaf 2 januari a.s. vijf omlopen per week voor het transport van containers tussen Rotterdam en Veendam. De nieuwe service betekent een frequentie-verhoging van drie naar vijf omlopen per week. Voor het Noordelijk bedrijfsleven betekent dat voortaan iedere werkdag duurzaam en klimaatvriendelijk transport per trein beschikbaar is. IMS handhaaft het schema voor containervervoer per boot. Hierdoor ontstaat in Noord-Nederland een optimale ontsluiting voor deepsea, shortsea en continentale lading.

Kern van de samenwerking wordt gevormd door het feit dat IMS Veendam iedere werkdag vijftien containerwagons boekt in de bestaande DB Schenker-trein van Rotterdam naar Onnen v.v. DB Schenker zorgt er vervolgens voor dat de IMS wagons gehaald en gebracht worden op de grote containerterminals in Rotterdam. Tevens neemt DB Schenker voor het aanvullend vervoer de wagons vanuit Onnen naar Veendam en terug voor zijn rekening.

IMS Veendam is een logistiek dienstverlener die bij het organiseren van goederenstromen voor klanten gebruikmaakt van schepen, treinen en vrachtauto’s. Daarnaast heeft IMS een overdekte overslagloods waar spoorwagons volledig overdekt kunnen worden beladen of gelost. Naast de overslagloods is 100.000m2 beschikbaar voor de opslag van alle materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals machines en containers. Ook heeft IMS een warehouse van 90.000 m2 met acht loodsen voor op- en overslag van goederen voor pallet- en bulkopslag,

DB Schenker Rail is in Noord Nederland vooral bekend van de dagelijkse goederentreinen naar Delfzijl en Roodeschool. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook treintransporten naar Veendam en de Eemshaven.