Koninklijke Marechaussee opent kantoor in Eemshaven

Koninklijke Marechaussee opent kantoor in Eemshaven

Koninklijke Marechaussee opent kantoor in Eemshaven

Vanaf donderdag 25 juni houdt de Koninklijke Marechaussee, brigade Waddengebied, kantoor in het Servicecentrum Eemshaven aan de Borkumweg 6-02 in de Eemshaven. Vanaf deze locatie zullen alle voor de grensbewaking benodigde werkzaamheden worden uitgevoerd.

De openingstijden van de locatie Eemshaven is van 07.00 tot 22.00 uur. Tussen 22.00 en 07.00 uur zal de grensbewakingspatrouille de afhandeling overnemen.

De Koninklijke Marechaussee zal zich vanuit de Eemshaven vooral bezig houden met het controleren van personen die via de haven Nederland in- of uitreizen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een visum te verstrekken.

Mede op verzoek van de leden van Bedrijfsbelangen Eemshaven (BBE) heeft Groningen Seaports de mogelijkheid van een bemande Marechaussee locatie in de Eemshaven onderzocht. Voor de positie van de Eemshaven als offshore-windhaven is de fysieke aanwezigheid van de Marechaussee namelijk een belangrijke toegevoegde waarde. Het kantoor van de Koninklijke Marechaussee in Delfzijl wordt niet gesloten, maar daar vinden vanaf 25 juni geen visa uitgifte en aan- en afmonstering meer plaats.