Succesvol symposium over groene chemie

Succesvol symposium over groene chemie

Succesvol symposium over groene chemie

Het symposium Going Green Chemicals is succesvol verlopen. Het gekozen thema en de onderwerpen van de verschillende sprekers droegen hier zeker aan bij. Dat er behoefte is aan deze thematiek was goed terug te zien in het aantal deelnemers, want de opkomst was met zo’n 55 deelnemers erg hoog. De deelnemers waren afkomstig uit verschillende Europese landen.

De opening werd verzorgd door Yvonne van Mastrigt, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen. Daarna hielden achtereenvolgens Roel Spee van IBM-PLI (trends en ontwikkelingen binnen de chemische industrie), Albert Markusse van Suikerunie (regionale grondstoffen als basis voor de chemie),  Koos Lichtendonk van Siemens Energy (ontwikkeling van een groen chemieproject) en Ed Flohr, een onafhankelijke industrie expert, (voorwaarden voor vestiging van groene chemie) enthousiaste en interessante lezingen. Harm Post, directeur van Groningen Seaports, was dagvoorzitter.

Het symposium werd gehouden in de prachtige Statenzaal van het Provinciehuis in Groningen en georganiseerd door de NOM, Groningen Seaports en de ECSPP (European Chemical Sites Promotion Platform).