Terugblik Promotiedagen

Terugblik Promotiedagen

Groningen Seaports was ook dit jaar tijdens de Promotiedagen weer aanwezig op het Eemsdeltaplein. Samen met ruim 20 andere partijen, waaronder de Eemsdeltagemeenten, promootte Groningen Seaports de ontwikkelingen in de regio en de beide Groninger zeehavens met als thema ‘Eemsdelta, ruimte voor ideeën’. Dinsdagochtend werden de promotiedagen officieel geopend door Arjen Lubach. Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond verzorgde vervolgens de opening van het Eemsdeltaplein.

Er was van alles te beleven op het Eemsdeltaplein. Zo werden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd. De dinsdagmiddag begon met een bijeenkomst van werkplein Fivelingo en werkplein Ability. Daarna waren er ledenbijeenkomsten van Eemshaven.info, het Jong Bedrijven Netwerk Groningen en Business Club Eemsdelta. Woensdag waren er ledenbijeenkomsten van Ondernemerskontact Appingedam (OKA) en de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). Theo Pouw zorgde beide dagen voor een heerlijke catering.

De verschillende stands en bijeenkomsten die men kon bezoeken, waren niet de enige publiekstrekkers van het Eemsdeltaplein. Het plein was dit jaar namelijk het decor van een uniek kunstproject. Vanaf dag één begonnen twee studenten van kunstacademie Minerva, Abel Bravo en Kara Noble, met het creëren van een prachtig kunstwerk, opgebouwd uit relatiegeschenken die een ieder kon aanleveren.

Het eindresultaat van het kunstwerk op het Eemsdeltaplein mocht er zijn. Het werd een kunstwerk van ons allemaal, door ons allemaal. Abel en Kara vertelden aan het einde van de dag het verhaal achter het prachtige stuk “junkart” dat ze gecreëerd hadden. Het kunstwerk is opgebouwd uit diverse elementen en symboliseert de bundeling van krachten van de verschillende bedrijven in de Eemsdelta. Op dagen als deze wordt deze samenwerking versterkt. De bundeling van krachten is er en Groningen Seaports maakt zich er graag hard voor om deze te continueren. We kijken terug op twee geslaagde dagen. Heel graag tot volgend jaar!

Eemsdelta, ruimte voor ideeën.