Twee subsidies uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen toegekend

Twee subsidies uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen toegekend

Twee subsidies uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen toegekend

Bedrijven in Eemsdelta investeren

De bedrijven ChemCom Industries en PPG Industries Chemicals op het chemiepark in Delfzijl hebben subsidies gekregen uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen. ChemCom Industries heeft 839.086 euro gekregen voor een uitbreiding  van het bedrijfsproces waardoor er naast de producten van lijmen en harsen voor de houtverwerkende industrie ook de grondstoffen voor hoogwaardige alternatieve meststoffen gemaakt kunnen worden.
PPG Industries Chemicals krijgt een subsidie van 2.303.682 euro uit het fonds voor de productie van nieuw soort silica genaamd Agilon voor de verwerking in autobanden.

De regeling Regionale Investeringssteun Groningen is door de provincie Groningen en het ministerie van Economische zaken ingericht om extra investeringen in onder andere de chemische industrie in Groningen mogelijk te maken. De chemische industrie in Groningen biedt werk aan ruim tweeduizend mensen. Met subsidies uit de regeling kunnen de bedrijven in de Eemsdelta plannen gaan uitvoeren die de sector sterker maken en zorgen voor nieuwe werkgelegenheid.

De bedrijven geven aan dat de nieuwe investeringen in totaal zo’n 15 – 30 nieuwe arbeidsplaatsen kunnen opleveren. Daarnaast verschaffen de investeringen de bedrijven een solide basis voor de verdere bedrijfstoekomst. Met behulp van deze regeling steken de twee bedrijven nu samen bijna 28 miljoen euro in nieuwe innovatieve chemieproducten waarvan de ontwikkeling zal plaatshebben op het chemiepark in Delfzijl.

Economie gedeputeerde van de provincie Groningen, Yvonne van Mastrigt: “Het hoofddoel van de regeling is het zorgen voor werkgelegenheid. Behoud én groei van werkgelegenheid in onze regio. Deze eerste twee bedrijven bewijzen dat we de kansen pakken en er komt nog meer aan.“

Op 15 oktober 2014 is de eerste tranche van 10 miljoen euro opengesteld van het RIG 2014 waarin totaal 40 miljoen euro beschikbaar is. ChemCom Industries en PGG Industries Chemicals zijn de eerste twee bedrijven die subsidie ontvangen uit het fonds. Op dit moment zijn er nog negen aanvragen van bedrijven in behandeling. Het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is het aanvraagloket voor de regeling. http://www.snn.eu/rig2014/