Vopak Terminal Eemshaven wint Global Tank Storage Award

Vopak Terminal Eemshaven wint Global Tank Storage Award

Groningen Seaports feliciteert Vopak Terminal Eemshaven van harte met het winnen van de Global Tank Storage Award in de categorie “Grootste inzet voor Milieubescherming”.

In februari dit jaar kondigden Whitehelm Capital, Groningen Seaports en Royal Vopak hun voornemen aan om gezamenlijk te investeren in een 27 MW zonnepark. Een project waarmee naast opwekking van schone energie ook door Vopak kennis en ervaring kan worden opgedaan met elektriciteit als energiedrager en de mogelijkheden kunnen worden onderzocht voor elektriciteitsopslag en conversie voor een later stadium in de Eemshaven.

Het nieuwe zonnepark zal gelegen zijn op 19 ha grond grenzend aan de Vopak Terminal Eemshaven, land dat momenteel al wordt gehuurd door de terminal. De geproduceerde groene stroom zal beschikbaar worden gemaakt voor lokaal gebruik in Groningen, Vopak-terminals en de algemene elektriciteitsmarkt.

Op basis van de beschikbare energie-infrastructuur worden Groningen en met name de Eemshaven beschouwd als strategische locaties voor de productie en opslag van hernieuwbare energie in Nederland. Dit project geeft Whitehelm, Groningen Seaports en Vopak de mogelijkheid om nieuwe energie-initiatieven in de Eemshaven te verkennen.

Vopak Terminal Eemshaven met een artist impression van het 27 MW  zonnepark