Weer cruiseschip naar Eemshaven

Weer cruiseschip naar Eemshaven

Weer cruiseschip naar Eemshaven

Zondag 21 september as. meert er weer een groot cruiseschip af in de Eemshaven. Deze keer gaat het om het luxueuze cruiseschip Quantum of the Seas, dat het grootste schip is dat ooit is gebouwd op de Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Het is 345 meter lang, 41 meter breed en telt maar liefst achttien etages. Het schip verliet ruim een maand geleden het dok van de Meyer Werft, waarna het buiten verder werd afgebouwd.

Het cruiseschip is in opdracht van de Amerikaanse rederij Royal Caribbean International gebouwd. Maar voor het zover is, is het gigantische cruiseschip dus eerst nog te zien in de Eemshaven, waar het een korte tussenstop maakt voor het doorvaart naar de Bremerhaven voor de laatste werkzaamheden binnenin het schip.

De planning blijft onder voorbehoud en is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Raadpleeg de website www.meyerwerft.de voor exacte en actuele info m.b.t. de planning of kijk in haveninformatiesysteem van Groningen Seaports (http://port-info.groningen-seaports.com/ho/ho_algemeen.cfm?soort=Free&id=0) wanneer het schip in de Eemshaven wordt verwacht.