Wielerevenement smeerolie voor internationaal zaken doen Fivelpoort

Wielerevenement smeerolie voor internationaal zaken doen Fivelpoort

4 april Fivelpo(o)rt International symposium

Op woensdag 4 april organiseren Groningen Seaports, Bedrijvenpark Fivelpoort en de Rabobank een symposium over internationaal zakendoen onder de noemer Fivelpo(o)rt international. Dit evenement valt samen met een uniek internationaal wielerevenement in het historische centrum van Appingedam. Het symposium vindt plaats op bedrijventerrein Fivelpoort, een bedrijvenpark dat voor het (industrieel) midden- en kleinbedrijf de poort naar de Eemsdelta is.

Het programma voor internationaal zakendoen heeft diverse sprekers die ruime ervaring hebben opgedaan met het internationaal zaken doen. Na de opening van Rika Post, burgemeester Appingedam, zal Harm Post, directeur Groningen Seaports, zal zijn ervaringen met internationale projecten in de Groninger zeehavens toelichten. Eddy Drent, International Finance Manager bij Rabobank International, neemt de toehoorders mee in de mogelijkheden die de Rabobank biedt bij internationale projecten. Maar bespreekt ook de valkuilen. Zo kijken en redeneren Nederlandse ondernemers redeneren te vaak door de Nederlandse bril. Tevens wijst hij op de vele mogelijkheden van internationale subsidies. “Maak er gebruik van, maar maak ze geen drijfveer”. Eveneens is er een paneldiscussie met ondernemers uit de regio (o.a. Bollegraaf Recycling Solutions, Amasus Shipping, Heuvelman Ibis en Splendid China). Naast de deelnemers van het symposium zullen hier diverse wielerprominenten, sponsoren en bestuurders aanwezig zijn.

Fivelpoort CV – een samenwerking van de gemeente Appingedam, gemeente Delfzijl en Groningen Seaports – heeft zich bereid verklaard hoofdsponsor te worden van het sportforum en de proloog in Appingedam van de Energiewacht Tour in de eerste week van april. Fivelpoort is een hoogwaardige MKB-terrein op een zichtlocatie aan de N33 in Appingedam.

Programma:

 • 10:30 uur:  Ontvangst VIP gasten
 • 10:45 uur:  Woord van welkom door Rika Pot, Burgemeester Gemeente Appingedam
 • 11:00 uur:  Harm Post – Directeur Groningen Seaports – Internationale projecten in de  Groninger zeehavens
 • 11:25 uur:  Eddy Drent – International Finance Manager bij Rabobank International
 • 11:45 uur:  Pauze
 • 12:05 uur:  Paneldiscussie met ondernemers uit de regio (o.a. Bollegraaf Recycling Solutions, Amasus Shipping, Heuvelman Ibis en Splendid China)
 • 13:30 uur:  Lunch met warm en koud buffet in VIP tent Appingedam
  Start tijdritten van wielrensters
  Netwerkmogelijkheid
  Mogelijkheid om met volgauto mee te gaan
 • 15:00 uur:  Start laatste wielrenster
 • 15:45 uur:  Huldiging
 • 16:30 uur:  Afdronk en einde VIP programma