Ship Sanitation Certificate

Per 15 juni 2008 moet u bij de GGD een aanvraag indienen voor een Ship sanitation certificate. Dit certificaat vervangt het ontrattingscertificaat en is reeds sinds 15 juni 2007 verplicht om aan boord te hebben.

Een inspectie voor een Ship sanitation certificate wordt uitgevoerd op basis van de gestelde eisen door de World Health Organisation (WHO). In Nederland zijn deze eisen vastgelegd in de Wet Publieke Gezondheid. Het ship sanitation certificate is ingevoerd om te voorkomen dat infectieziekten zich wereldwijd kunnen verspreiden.

Er zijn drie verschillende soorten certificaten:

  1. Een Ship Sanitation Control Exemption Certificate (SSCEC) houdt in dat het schip is gecontroleerd en in orde bevonden en voor de duur van zes maanden vrijgesteld is van controles. Hierbij kunnen wel verbeterpunten gegeven worden.
  2. Een Ship Sanitation Control Certificate (SSCC) houdt in dat een schip is gecontroleerd en er gebreken zijn geconstateerd die op het certificaat zijn genoemd. Het schip moet de gebreken laten repareren of anderzijds oplossen en moet binnen de gestelde termijn de controlepunten opnieuw laten controleren.
  3. Een Extension of the Ship Sanitation Control Exemption Certificate (ESSCEC), wordt door de GGD afgegeven als de inspectie op dat moment niet uitgevoerd kan worden: het oude, nog geldige, certificaat wordt dan met één maand verlengd.

Ga naar de website van GGD.NL

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien