De Telegraaf: Delfzijl in 2020 best presterende regio

De Telegraaf: Delfzijl in 2020 best presterende regio

De Telegraaf schrijft dat Delfzijl in 2020 de best presterende regio is op economisch vlak. De economie van regio Delfzijl en omstreken is afgelopen jaar het minst gekrompen, met maar ongeveer 1 procent. Onze regio had in het eerste en vierde kwartaal van afgelopen jaar zelfs een positieve groei, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De Telegraaf laat prof. dr. Jouke van Dijk van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan het woord. Hij is hoogleraar Regionale arbeidsmarktanalyse bij de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. “Er is veel zorg en daar gaat het goed mee. Ook de chemiesector in Delfzijl en Eemshaven doen het goed. De markt voor die bedrijven is niet ingestort.”

“Ondanks de coronacrisis werd in de havens van Delfzijl en de Eemshaven rustig doorgewerkt. Groningen Seaports had een topjaar, met een winst van bijna 17 miljoen euro”, schrijft Dagblad van het Noorden.

Het Financieele Dagblad meldt dat regio Delfzijl het minst lijdt onder coronaklap. “Opmerkelijk genoeg deed de Groningse regio rond Delfzijl het juist heel goed. Daar bleef de krimp beperkt tot een procent, met zelfs een groei van een procent in het laatste kwartaal. Volgens het CBS droeg ‘de productie van enkele branches in de industrie’ hier aan bij. In en rond de gemeente Delfzijl is een aantal grote chemiebedrijven actief.

De NOS laat weten dat sommige regio’s harder geraakt omdat daar meer bedrijfstakken zitten die te lijden hebben gehad onder de coronamaatregelen, zoals de reisbemiddeling en horeca. “Regio Delfzijl en omstreken kromp het minst, met ongeveer 1 procent. Daar steeg de productie juist in de industrie.”