Overzicht berichtgeving Groninger zeehavens week 49

Overzicht berichtgeving Groninger zeehavens week 49

Veel berichtgeving over onze havens afgelopen week. Een overzicht:

Plannen kabinet voor Noordzee vertragen verduurzaming industrie

Op maandag 6 december schreven Groningen Seaports en de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta een brandbrief aan de Tweede Kamer, omdat zij vrezen voor vertraging van de kabinetsplannen op het gebied van verduurzaming van de industrie. Verschillende media besteedden hier aandacht aan:

EDC bouwt groot bedrijfsverzamelgebouw in de Eemshaven

Op donderdag 9 december maakten Eemshaven Distribution Center en Groningen Seaports bekend dat eerstgenoemde bedrijf volgend jaar een groot bedrijfsverzamelgebouw gaat bouwen in de Eemshaven. Verschillende media pikten het bericht op en besteedden er aandacht aan:

Overname Aldel; 120 werknemers verliezen hun baan

Op donderdag 9 december werd bekend dat Aluminiumfabriek Damco Aluminium Delfzijl (Aldel) wordt overgenomen door de huidige directeur Chris McNamee. Hierdoor moeten 120 werknemers het bedrijf verlaten. Landelijke media besteedden aandacht aan dit nieuws:

Avantium neemt positieve investeringsbeslissing over bouw fabriek in Delfzijl

Avantium N.V., een toonaangevend technologiebedrijf in duurzame chemie, maakte op donderdag 9 december bekend dat het een positieve Definitieve Investeringsbeslissing heeft genomen over de bouw van haar zogeheten FDCA Flagship fabriek in Delfzijl. Een primeur, waar dan ook landelijke media-aandacht voor was:

Vacatures bij Omgevingsdienst Groningen door ontwikkelingen in Groninger zeehavens

De havens in Delfzijl en de Eemshaven zijn volop in ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in het feit dat veel bedrijven zich in de provincie Groningen willen vestigen. Dat betekent ook dat er vele banen ontstaan, die op korte termijn moeten worden opgevuld. Groningen Seaports’ CEO Cas König was op vrijdag 10 december bij een persbijeenkomst op het provinciehuis in Groningen, waar hij samen met gedeputeerde Tjeerd van Dekken en directeur Omgevingsdienst Groningen Nienke Baars de aanwezige pers te woord stond: